Visvaldis, Nameda, Ritvaldis, Ritums
Iesūti
Atpakaļ

Slimnīcām no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķir 306 087 eiro

Valdība otrdien lēma piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt slimnīcām 306 087 eiro.

Veselības ministrija (VM) skaidro, ka finansējuma tika pieprasīts, lai nodrošinātu veselības nozares un slimnīcu gatavību gan pandēmijām, tai skaitā izplatoties jauniem Covid-19 vīrusa celmiem, vienlaicīgi iespēju robežās nesamazinot citu profilu pacientu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.

Līdz ar to, lai nodrošinātu veselības nozares un slimnīcu gatavību un ļautu iespēju robežās nodrošināt visu profilu pacientu nepārtrauktu veselības aprūpi, nepieciešams izveidot slimnīcu rezerves un gultu rezerves. Tādējādi būtiski pabeigt slimnīcu 2021.gadā uzsāktās aktivitātes kapacitātes stiprināšanā un veidot racionālas slimnīcu rezerves.

Atbilstoši slimnīcu sniegtajai informācijai veicot gultu izvēršanu un atbilstošu materiāltehniskā nodrošinājuma iegādi un slimnīcu infrastruktūras uzlabošanas darbiem 2022.gada septembrī kopā papildus nepieciešami 306 087 eiro, norādīts grozījumu anotācijā.

Madonas slimnīca saņems 111 562 eiro, Rīgas Dzemdību nams – 83 394 eiro, Rēzeknes slimnīca – 81 486 eiro, bet Vidzemes slimnīca – 29 645 eiro.