Atpakaļ

Ventspils brīvosta piedāvā teritoriju saules parku būvniecībai

Ventspils brīvostas pārvalde rīko izsoli par apbūves tiesību piešķiršanu saules paneļu būvniecībai uz četriem zemesgabaliem, informēja Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Uzņēmēji, kuriem ir interese par saules parku attīstību, līdz 26.augustam var pieteikties izsolei par apbūves tiesību piešķiršanu saules paneļu būvniecībai uz četriem zemesgabaliem.

Izsolē Ventspils brīvostas pārvalde piedāvā zemesgabala Rūpniecības ielā 24 daļu (124 188 kvadrātmetri), zemesgabalu Mauru ceļā 27 (107 300 kvadrātmetri), zemesgabala Mauru ceļā 40 daļu (114 642 kvadrātmetri) un zemesgabala Mauru ceļā 56 daļu (55 481 kvadrātmetrs).

Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks, Mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs norāda, ka saules enerģijas ražošanas attīstība ir ne vien svarīgs solis enerģētiskās neatkarības stiprināšanā, bet arī nozīmīga nākotnes attīstības investīcija, jo būs papildu priekšrocība ne tikai industriālo parku un ražotņu attīstībai Ventspilī, bet arī ostai.

Udodovs piebilst, ka arvien aktuālāks kļūst jautājums ne tikai par tā sauktās zaļās enerģijas ražošanu, bet arī par uzglabāšanu, jo dienas gaišajā laikā saražoto enerģiju patērētāji grib tērēt arī tad, kad saule nespīd. Šajā ziņā tehnoloģiskā attīstība notiek strauji un saules enerģijas parkiem nereti blakus tiek veidotas “zaļā” ūdeņraža ražotnes, kas lēto lieko saules enerģiju padara uzglabājamu.

“Arī šādu tehnoloģiju ieviešana Ventspilī būtu atbalstāma, jo potenciāli ūdeņradi varētu eksportēt caur ostu,” skaidro Udodovs.