Atpakaļ

“Ventspils naftas terminālā” notiks praktiskās civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācības

Ventspils ostas uzņēmumā SIA “”Ventspils nafta” termināls” (VNT), Talsu ielā 75 šodien plkst.11 notiks praktiskās civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācības, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Mācību mērķis ir pārbaudīt uzņēmuma civilās aizsardzības sistēmas atbilstību normatīvo aktu prasībām, tajā skaitā, apziņošanas sistēmas darbību, darbinieku rīcību, evakuācijas norisi, termināļa ugunsaizsardzības sistēmas elementu darbspēju, kā arī ārpusobjekta civilās aizsardzības plānu un iesaistīto uzņēmumu un iestāžu sadarbību.

Mācībās piedalīsies VNT, AS “Ventbunkers”, SIA “VK Terminal Services”, VUGD un citu iestāžu pārstāvji.

Kā skaidro Gribuste, mācību scenārijs paredz, ka, notiekot elektriskā lādiņa izlādei, rezervuāra iekšienē uzliesmo benzīna tvaiki. Mācību dalībnieki praktiski iesaistīs resursus, lai veiktu avārijas pārvaldīšanas pasākumus.

Mācību rīkotāji aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama ugunsdzēsības un citu operatīvo dienestu transporta kustība un ugunsdzēsēju darbs uzņēmuma teritorijā.