Atpakaļ

2022. gada iecienītāko piļu un muižu vidū arī Talsu novada Spāres muiža

Šogad jau desmito reizi norisinājās viena no iecienītākajām Latvijas apceļošanas akcijām Apceļo Latvijas pilis un muižas 2022”, kurā ikviens ceļotājs tika aicināts nosaukt, viņaprāt, draudzīgākos akcijas dalībniekus. Akcijā piedalījās 60 dalībnieki, tostarp arī Talsu novada pilis un muižas. Desmit draudzīgāko un visaugstāk novērtēto akcijas dalībnieku vidū ir arī Spāres muiža.

2022. gada akcija norisinājās no 1. maija līdz 30. septembrim un tajā piedalījās ne tikai Latvijas piļu un muižu asociācijas biedri, bet arī citu vēsturisko ēku piļu un muižu īpašnieki, tostarp Dundagas pils, Strazdes muiža, Spāres muiža un Tiņģeres muižas pils. Kopumā akcijā piedalījās 60 dalībnieki.

Desmit atzīmētāko un iecienītāko akcijas dalībnieku vidū kā ceturtā ierindojās mūsu novada Spāres muiža, tādējādi saņemot Latvijas Piļu un muižu asociācijas (LPMA) veicināšanas balvu.

Akcijas laikā ikviens apmeklētājs varēja reģistrēt savu ierašanos pilīs un muižās, kā arī apmeklējuma laikā pēc pašu izvēlētiem kritērijiem atzīmēt draudzīgākos akcijas dalībniekus. Apmeklējot vairāk kā 30 Latvijas piļu un muižu akcijas dalībniekus, ceļotājiem bija iespēja rudenī piedalīties akcijas noslēguma ballē Jaunpils pilī.

„No ceļotāju piezīmēm varēja nolasīt, ka augstāko novērtējumu guva pat ne lielākās un zināmākās pilis un muižas, bet tās, kurās informācija tiek pasniegta saprotami, kur nav problēmu ar viesmīlību, un kur viesis jūtas gaidīts. Latvija ir bagāta ar kultūrvēsturisko mantojumu, bet ne visi, kas ir atvērti publiskajiem apmeklējumiem, atbilst tūrisma produktu kritērijiem. Kā piemēru var minēt dažus no tiem: saprotamas informatīvās norādes; sniegtā pakalpojuma un cenas atbilstība; darbinieku vai īpašnieku attieksme pret apmeklētājiem,” skaidro LPMA izpilddirektors Armands Muižnieks.

Pasākumu „Apceļosim Latvijas pilis un muižas 2022” organizēja biedrība „Latvijas piļu un muižu asociācija” (LPMA) sadarbībā ar Latvijas investīciju un attīstības aģentūru (LIAA). Kopš 2000. gada akcija norisinājās jau desmito reizi.