Jelgavā sezonu atklās publiskā slidotava Pasta salā
Zemgales Olimpiskā centra valdes loceklis Armands Ozollapa norāda, ka sagatavošanās darbi, lai slidotavā varētu atklāt ziemas sezonu, sākti jau oktobrī. Slidotavas ēkā, kur izvietotas ģērbtuves, nomainīts laika gaitā nolietojies apšuvums un veikta arī tehniskā apkope slidotavas saldēšanas iekārtai, apstrādes kombainam, kā arī citam aprīkojumam.
Savukārt nedēļu pirms valsts svētkiem sākta ledus liešana.
“Labvēlīgākā gaisa temperatūra ledus liešanai ir pieci līdz septiņi grādi. Šobrīd laikapstākļi ir mainīgi, ar periodisku lietu un vēja brāzmām, kas ietekmē ledus sagatavošanas procesu, tāpēc ledus saldēšana sākta laikus,” norāda Ozollapa.
Pēc viņa paustā, pakāpeniski būs sagatavota vismaz četrus centimetrus bieza ledus kārta, kas ir pietiekami, lai uzturētu kvalitatīvu ledus virsmu
Arī šosezon viena slidojuma ilgums būs stunda, bet laikā starp slidojumiem notiks laukuma apkope un ledus atjaunošana.
Tāpat, turpinot jau ierasto kārtību, slidotavas apmeklētājiem būs iespēja ne tikai slidot, bet arī izmēģināt savas prasmes hokeja spēlē – tam slidotavas grafikā būs atvēlēti atsevišķi seansi. Ozollapa piebilst, ka šajā gadījumā interesenti aicināti iespēju robežās sagādāt arī hokeja formu, lai rūpētos par drošību.