Atpakaļ

Latvijas Teritoriālplānotāju asociācija aicina premjeru veikt pasākumus teritorijas attīstības plānošanas sistēmas uzlabošanai

Latvijas Teritoriālplānotāju asociācija (LTA) aicina Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) nodrošināt pasākumus teritorijas attīstības plānošanas sistēmas uzlabošanai,informēja LTA valdes priekšsēdētājs Andis Kublačovs.

LTA nosūtījusi vēstuli premjeram, kurā norāda, ka jau vairākus gadus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) neveic pienācīgu komunikāciju ar nozari.

Tādēļ esot nobriedusi nepieciešamība veikt pasākumus teritorijas attīstības plānošanas sistēmas uzlabošanai, lai, izanalizējot uzkrāto pieredzi, piešķirtu tai vajadzīgo elastību un mazinātu problēmsituāciju veidošanos.

Vēstulē Kariņam LTA pauž visdziļāko neizpratni un sašutumu par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) rīkojumu, ar kuru apturēts Rīgas teritorijas plānojums.

Ņemot vērā būtisko pilsētas teritorijas plānojuma nozīmi uz turpmāko Rīgas kā visas Latvijas galvenā ekonomiskā dzinējspēka attīstību, tajā skaitā ekonomisko izaugsmi un investīciju piesaisti, LTA ir aicinājusi Ministru prezidentu pēc iespējas drīzāk rast šīs problēmsituācijas risinājumu ar valstiski atbildīgu pieeju.

LTA paudusi gatavību sniegt savu profesionālo atbalstu iepriekšminētā jautājuma atrisināšanai, gan skaidrojot šajā vēstulē pausto argumentāciju un piedāvātos risinājumus, gan sniedzot savu vērtējumu par iespējamajiem citiem risinājumiem.

Rīgas dome saistībā ar VARAM lēmumu nolēmusi vērsties Satversmes tiesā.