Atpakaļ

Nosaka atsevišķus ierobežojumus pašvaldību deputātu nodarbinātībai

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījums likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, nosakot atsevišķus ierobežojumus pašvaldību deputātu nodarbinātībai vai atalgojuma saņemšanai, kas varētu novest pie interešu konflikta.

Pašvaldības domes deputātam divus gadus pēc tam, kad viņš pieņēmis lēmumu vai piedalījies lēmuma pieņemšanā par publiskas personas finanšu līdzekļu piešķiršanu biedrībai, nodibinājumam vai reliģiskajai organizācijai, būs aizliegts saņemt atalgojumu attiecīgajā biedrībā, nodibinājumā.

Izņēmums būs atalgojuma saņemšana biedrībā vai nodibinājumā, kuru pašvaldības saskaņā ar Pašvaldību likumu dibinājušas kopīgu interešu īstenošanai, vai reliģiskā organizācija.

Pašvaldības domes deputātam būs arī aizliegts saņemt atalgojumu biedrībā, nodibinājumā, izņemot biedrību un nodibinājumu, kuru pašvaldības saskaņā ar Pašvaldību likumu dibinājušas kopīgu interešu īstenošanai, reliģiskajā organizācijā vai komercsabiedrībā no finanšu līdzekļiem, kurus biedrība, nodibinājums, reliģiskā organizācija vai komercsabiedrība ir saņēmusi no attiecīgās pašvaldības.

Izņēmums būs gadījumi, kad finanšu līdzekļi būs piešķirti atklāta konkursa rezultātā vai deleģēta pārvaldes uzdevuma izpildei.

Likuma grozījumi stāsies spēkā 2023.gada 1.aprīlī.