Atpakaļ

Talsu novada domes priekšsēdētāja Kārkliņa atkal uzņemta Latvijas Zaļajā partijā

Talsu novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa, ar Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes lēmumu, uzņemta LZP biedru rindās, informēja LZP biroja vadītāja Līga Bulmeistere.

Kārkliņa bija ilggadīga LZP biedre līdz 2021.gadam. Pēc divu gadu pārtraukuma, kuru laikā Kārkliņa pārstāvēja “Nacionālo apvienību”, gan arī darbojusies kā neatkarīgā deputāte, pieņēma lēmumu atgriezties LZP biedru rindās.

LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars Kārkliņu raksturo, kā cilvēku, kurš ir vērsts uz pašvaldību un reģionālo attīstību. “Mūsu komunikācija ar Kārkliņu gan kā bijušā Rojas novada pašvaldības vadītāju, gan biedri bija konstruktīva un uz sadarbību vērsta arī tad, kad mūsu politiskie ceļi uz laiku šķīrās,” piebilst Tavars.

LZP novērtē cilvēka spēju uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem un ciena spēju drosmi atzīt kļūdas un atgriezties partijā, kas neesot bieža parādība Latvijas politiskajā vidē, norāda Tavars.

Kārkliņa ir atzinusi, ka viņai ir tuvas LZP vērtības un viņa augstu vērtē tās cilvēkus pašvaldībās, parlamentā un Ministru kabinetā. Kārkliņas ieskatā kopš LZP iestāšanās “Apvienotajā sarakstā” jūtamas pozitīvas pārmaiņu vēsmas un cita dinamika partijas ideju īstenošanā.

“Esmu komandas spēlētāja un man nepieciešams, lai ap mani būtu aktīvi un aizrautīgi komandas biedri, kādi ir LZP. Jau iepriekš man ir izveidojusies laba sadarbība ar LZP Talsu novada domes kolēģiem – priekšsēdētājas vietnieku Aini Stūrmani un deputāti Ievu Brūni, un mums nav vienalga, kā un kādā vidē dzīvo un strādā mūsu novada ļaudis”, pauž Eva Kārkliņa, pamatojot savu lēmumu par atgriešanos LZP rindās.

Kā vēstīts, Kārkliņu par Talsu novada domes priekšsēdētāju ievēlēja pagājušā gada 9.novembrī, ka bezpartejisko no opozicionāru bloka, ko veidoja partiju “Mēs – Talsiem un novadam”, “Jaunā vienotība” un LZP ievēlētie deputāti pēc tam, kad no priekšsēdētājas amata bija gāzta Sandra Pētersone (NA).

Kārkliņa iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās startēja no Nacionālās apvienības (NA) saraksta, taču pagājušajā vasarā uzrakstīja iesniegumu par izstāšanos no NA.