Atpakaļ

Valsts prezidents ar pašvaldību vadītājiem diskutē par reformām

27.martā Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar pašvaldību vadītājiem, lai pārrunātu novadu un visas valsts attīstībai būtiskus jautājumus. “Uzskatu par ļoti svarīgu regulāru dialogu starp valsti un pašvaldībām. No tā, kādus pamatus šobrīd liekam un kādus uzlabojumus veicam, būs atkarīga mūsu valsts nākotne,” norādīja E. Levits.

Valsts prezidents vēlējās pārrunāt ar pašvaldību vadītājiem investīciju piesaisti novadu attīstībai pēc Administratīvi teritoriālās reformas, Eiropas Savienības fondu līdzekļu jēgpilnu izmantošanu, novadu sadarbību tautsaimniecības izaugsmei, valsts un pašvaldību pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem neatkarīgi no dzīves vietas.

Tāpat tika pārrunāts, kā kāpināt atjaunīgās enerģijas daļu enerģētikas bilancē, un pašvaldību atbildība civilās aizsardzības jomā.

Tika diskutēts par skolu tīkla sakārtošanu, kuras mērķim jābūt augstai izglītības kvalitātei ikkatram bērnam Latvijā.

Sarunā par šiem un citiem jautājumiem ar pašvaldību vadītājiem piedalījās arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, ekonomikas ministre Ilze Indriksone, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks.