Atpakaļ

Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietniekam Zariņam ļauj savienot amatu ar ekonomikas ministres padomnieka pienākumiem

Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietniekam Andim Zariņam (NA) atļauts savienot amatu ar ekonomikas ministres Ilzes Indriksones (NA) padomnieka uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstības jautājumos pienākumiem, liecina Ventspils novada domes sēdes lēmums.

Ventspils novada domē 19.decembrī ir saņemts Zariņa iesniegums par valsts amatpersonas amatu savienošanu, kurā viņš lūdz sniegt atļauju valsts amatpersonas amatu savienošanai, lai realizētu likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteiktās prasības. Zariņš lūdzis atļauju savienot valsts amatpersonas amatus Ventspils novada domē ar ekonomikas ministres padomnieka uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstības jautājumos amatu.

Zariņš iesniegumā apliecinājis, ka minēto amatu savienošana interešu konfliktu neradīs un tiešo amatu pienākumu pildīšanai nekaitēs.

Zariņš Ventspils novada domes deputāta amatā tika ievēlēts 2021.gada 1.jūlijā. Viņš vienlaicīgi tika ievēlēts par Ventspils novada domes priekšsēdētāja atbrīvoto vietnieku investīciju un attīstības jautājumos, kā arī pilda Ventspils novada domes Teritorijas un ekonomikas attīstības komitejas priekšsēdētāja un Finanšu komitejas locekļa pienākumus. Saskaņā ar likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteikto Zariņam ir jāsaņem rakstveida atļauja amatu savienošanai.

Kā informēja Ekonomikas ministrijā (EM), Zariņš ekonomikas ministres padomnieka uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstības jautājumos pienākumus pilda kopš 16.decembra, pusslodzes darbā ar mēnešalgu 1700 eiro pirms nodokļu nomaksas.

EM atgādina, ka Zariņš iepriekš pildīja ekonomikas ministra ārštata padomnieka enerģētikas jautājumos pienākumus bez mēnešalgas.

Kā vēstīts, Saeima 14.decembrī apstiprināja valdību, kurā ekonomikas ministres pienākumus uzticēja Indriksonei.